Omgeving

Waddenzee, Werelderfgoed Unesco:

De Friese waddenkust met zijn ongerepte natuurgebieden, zijn mooie flora en fauna, de kleuren in de lucht, de getijden, het slik en de zee zijn bijna onaards. Maar dit geldt ook voor de pittoreske steden, de prachtige stranden, het uitgestrekte landschap en de zonsondergang op het wad. Je hebt prachtige uitzichten bij Holwerd en Wierum. Blijf nagenieten tot het donker wordt, want nergens zijn de nachten zo donker met heldere sterren als hier. Een ervaring die je tijdens je verblijf niet mag missen.

Langs de waddenkust kunt u verschillende kunstprojecten bekijken. Een van deze projecten is het beeld ‘Wachten op hoog water’ van Jan Ketelaar. Een volle en een dunne vrouw die uitkijken over de Waddenzee. Het beeld gaat over de zoektocht naar balans en uitwisseling. De beelden staan op de Nieuwe Zeedijk in Holwerd.

Wadlopen:

De Waddenzee is in 2009 uitgeroepen tot Werelderfgoed en in 2018 tot mooiste natuurgebied van Nederland. Verken het ongekend weidse landschap met zijn stilte en het stromende water van de ongerepte natuur. De zee die naadloos overgaat in de horizon. Je zintuigen worden geprikkeld door de geur van de zee, de prachtige zonschitteringen in het water en de stilte. Een ervaring die iedereen een keer in zijn leven moet hebben meegemaakt.

Bron: www.visitwadden.nl wadlopen
www.oanedijk.nl wadlopen moddergat
www.wadlopen.net

Fiets- en wandelroutes:

Hantum ligt in Noordoost-Friesland, waar een netwerk met ruim 50 historische wandelpaden ligt. De prachtige landschappen hebben een rijke cultuurhistorie. Zo is er de beroemde Elfstedenroute van ruim 200 km, welke in 46 etappes is opgedeeld. Of wil je je eigen pelgrimstocht lopen? Stap dan in de voetsporen van de Friese monnikengeschiedenis met het Bonifatius Kloosterpad.

Stap je liever op de fiets? Met het fietsnetwerk knooppunten systeem fietst u zo de mooiste routes. Er loopt er zelfs één door Hantum. Maar wat dacht u van de Fryske Wâlden? Deze staat bekend om zijn coulisselandschappen. Even bijkomen van die lange fietstocht? In dit gebied staan 11 picknickbankjes op prachtige locaties.

Of wat dacht u van de Friese ambachtenroute langs de Waddenzee. U doet de plaatsen Anjum en Moddergat aan. Maar ook Dokkumer Grootdiep is ook een mooie route. Dokkum had vroeger een openverbinding met het Lauwersmeer en de Waddenzee. U komt door Holwerd waar u kunt kijken bij de maak van Holwerd aan Zee.

Genoeg mooie routes om te ontdekken tijdens uw verblijf bij ons.

Bron: www.historischepaden.nl
www.fietsnetwerk.nl

 

Bezoek een van de eilanden:

Onze B&B is ideaal gelegen om een uitstapje te kunnen maken naar één van de eilanden. Zo neem je met gemak in Holwerd de boot naar Ameland. Geniet ook daar van de stilte. Wandel of fiets door de vrije natuur. U kunt hier genieten van de verre uitzichten. Ameland kent wel 100 km aan fietspaden door de bossen en duinen.

Maar ook Schiermonnikoog is makkelijk bereikbaar door de boot te nemen vanuit Lauwersoog. Dit autovrije eiland is maar liefst 18 kilometer lang en wanneer u geen fiets heeft om mee te nemen, kunt u daar gemakkelijk een fiets huren om de prachtige flora en fauna van dit eiland te gaan verkennen.

Bron: www.holland.com
www.friesland.nl

Dokkum:

Niet ver van Hantum vindt u hét keerpunt van de Elfstedentocht: Dokkum. Deze oude vestingstad heeft veel te bieden. In de oude panden vindt u gezellige winkeltjes, restaurants, terrasjes en een oude bierbrouwerij. En hoe bijzonder zijn de bolwerken die om 21.50 uur zijn klokken luiden als herinnering aan vroegere tijden dat over tien minuten de stadspoorten dicht zouden gaan? Een bezoek aan het Bonifatiuspark met de Bonifatiuskapel, de IJsfontein op de markt, of het museum ‘het Admiraliteitshuis’ maakt een dagje Dokkum zeker geslaagd. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de grachten met haar prachtige panden.

Kortom, Dokkum is een nuchtere maar hippe stad, waar u heerlijk kunt winkelen, een terrasje kunt pakken na een wandeling, of cultuur kunt ontdekken.